Bărbatul din Dumbrăveni care în luna decembrie a anului trecut și-a omorât mama în bătaie nu va ajunge la pușcărie. Un magistrat de la Tribunalul Suceava a decis să-l achite pe Marius Brahariu, de 37 de ani, ”întrucât există o cauză de neimputabilitate, respectiv iresponsabilitatea”. Instanța a mai decis să mențină măsura de siguranţă provizorie a internării medicale într-o unitate sanitară de specialitate, până la însănătoşire sau până la obţinerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol. 

După comiterea faptei, pe care a și recunoscut-o, Marius Brahariu a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru infracțiunea de „violență în familie cu raportare la infracțiunea de omor”. Ulterior, el a fost internat într-o unitate medicală pentru tratament de specialitate.

Bărbatul și-a explicat gestul prin aceea că era băut și că a avut un acces de furie după ce s-a luat la ceartă cu mama sa, care venise să îi facă ordine prin casă.

Marius Brahariu era un om de afaceri destul de important în Dumbrăveni, având o firmă de transport marfă. De altfel, un șofer al acestuia a descoperit grozăvia, când și-a căutat șeful acasă, pentru că nu mai răspundea la telefon.

În casă, bătrâna a fost găsită întinsă pe pardoseala unei camere, cu urme de violență pe corp și acoperită cu mai multe bunuri de prin locuință.  

În interior s-au găsit urmele unei veritabile lupte, bătrâna încercând să se salveze. Loviturile fatale i-au fost aplicate cu o bucată din lemn, probabil un picior al unei mese. Fiul avea și el urme ale luptei pe care a dus-o cu mama sa. Omorul a fost comis încă din seara zilei de duminică, 3 decembrie, așadar cu aproximativ 20 de ore înainte de apelul la 112.

Marius Brahariu locuia singur după ce fusese părăsit de concubina cu care avusese o relație de aproximativ șase ani. Violența pare să fi fost și motivul despărțirii celor doi.

În cazul acestuia s-a observat o degradare accentuată a stării, iar bărbatul avea un comportament tot mai suspect și violent.