Ultimul fotbalist intrat în atenția selecționerului Mircea Lucescu este atacantul Raul Florucz, care s-a născut în Austria, la Linz, din părinți români. În vârstă de 23 de ani, Florucz evoluează în Slovenia, la Olimpia Ljubliana, și a declarat că va face demersuri pentru a obține cetățenia română în intenția de a juca pentru naționala României. El are 3 meciuri pentru echipa de juniori Under 19 a Austriei. 

„Aprecierea din partea unei personalități precum Mircea Lucescu este, fără îndoială, o mare onoare. Faptul că ar veni să mă urmărească în Slovenia și că ar lua în considerare convocarea mea la naționala României este ceva extraordinar și mă bucură mult.

E o onoare să reprezint și eu țara de unde provin părinții mei, așa cum a făcut-o bunicul meu Mihai Mironiuc, care a jucat handbal pentru naționala României. Acum se fac demersuri să redobândesc cetățenia română”, a declarat Raul Florucz, potrivit digisport.ro.

Originar din Dorneşti, Mihai Mironiuc a evoluat începând din 1971 pentru CSU Suceava, sub comanda lui Şerban Pop. După doar trei ani petrecuţi acasă, interul dreapta a fost remarcat de Minaur Baia Mare, grupare pentru care avea să evolueze timp de un deceniu. Idol al băimărenilor, “stângul de fier” a avut o cotă întrecută doar de Maricel Voinea. Handbalistul sucevean a strâns 73 de prezenţe în tricoul primei reprezentative a României şi a fost goalgheterul Campionatului Mondial Universitar din Polonia. Maestru Emerit al Sportului, Mihai Mironiuc s-a stins din viaţă în 2002, la vârsta de doar 42 de ani.