Medeea Macovei, o adolescentă de 17 ani din Siret, a câștigat Marele premiu al Concursului Național de Poezie „Iulia Hașdeu”, de la Ploiești, proiect cultural dedicat liceenilor din România.

Medeea este elevă a Colegiului Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, în clasa a X-a, profil filologie. Nu este la prima participare în cadrul competițiilor de acest gen, însă distincția de la Ploiești este cea mai importantă de până acum.

Adolescenta s-a înscris în concurs cu patru poezii în limba engleză, compoziții care abordează tema dragostei.

”Nu sunt poezii lungi, în medie de 5 - 6 strofe, cu vers liber. Cred că avantajul meu în acest concurs a fost că am scris în limba engleză, limbă în care mă exprim mai ușor când vine vorba de poezie.

Nu m-am înscris cu mari așteptări, nu aveam încredere în materialele trimise, asta și pentru că peste vară nu am avut foarte multă inspirație. A fost foarte surprinzător rezultatul, a fost o mare surpriză.

Mă motivează acest premiu, am confirmarea că e bine ceea ce fac și vreau să continui. Din partea organizatorilor am primit o diplomă și un premiu în bani destul de consistent”, a subliniat Medeea.

Eleva a mai mărturisit că scrie destul de rar, doar în perioadele în  care se simte inspirată, însă rezultatul acestui concurs o determină să o facă într-un ritm mai susținut.

În demersul său, este încurajată și susținută de profesoara de română Andreea Duduman, care o îndrumă către concursurile de specialitate.

„Astăzi, aprecierile noastre se îndreaptă către Medeea Macovei, elevă în clasa a zecea A. Poeziile ei au luat Marele Premiu la Concursul Național de Poezie <Iulia Hașdeu>, organizat la Ploiești. Textele ei, de o mare expresivitate artistică, ne impresionează și pe noi”, au transmis reprezentanții colegiului siretean.

Concursul Național de Poezie „Iulia Hașdeu” s-a desfășurat în cadrul programului Ploiești - Capitala Tineretului din România, 2024.

Concursulurmărește descoperirea și promovarea tinerilor talentați, care au totodată șansa cunoaşterii operei şi personalităţii Iuliei Hașdeu și de a afla mai multe informaţii legate de istoria familiei Haşdeu.