Primarul orașului Salcea, Ezekiel Belțic, a depus, miercuri, jurământul pentru al doilea mandat în fruntea comunității, după ce a câștigat detașat alegerile din 9 iunie, cu cel mai mare procent la nivel de orașe și municipii.

Au depus jurământul, conform legii, și consilierii locali aleși, aproximativ jumătate dintre ei nume noi, cei mai mulți dintre ei tineri și foarte tineri.

Nu a avut cum să nu surprindă faptul că primarul ales din partea PNL a fost înconjurat la momentul solemn de liderii județeni ai PSD.

Printre aceștia s-au aflat Ioan Stan, președintele PSD Suceava, Gheorghe Șoldan, viitorul președinte ale Consiliului Județean Suceava, deputații Mirela Domnicăi și Eugen Bejinariu, președinta organizației județene de femei a PSD, Larisa Blanari, și senatorul Gheorghiță Mîndruță.

Din partea PNL a fost prezent doar deputatul Bogdan Gheorghiu.

Instituția Prefectului de Suceava a fost reprezentată de prefectul Alexandru Moldovan.

Tânărul primar de la Salcea, care a împlinit de curând 30 de ani, a ținut să le mulțumească tuturor celor de față pentru ajutor și a subliniat că Eugen Bejinariu și Gheorghe Șoldan sunt cei care s-au arătat interesați de problemele de la Salcea și i-au acordat sprijin, deși nu sunt colegi de partid.

„Recunoștința mea este în primul rând față de Dumnezeu, apoi mulțumesc familiei și cetățenilor orașului Salcea pentru  încredere.

Cred că am demonstrat deja că sunt primarul tuturor, voi reprezenta toți cetățenii și îmi voi da toată silința să pun în aplicare ce știu în folosul cetățenilor.

Jumătate din consilierii locali sunt noi și cred că o să lucrăm împreună în folosul dezvoltării orașului Salcea.

Avem nevoie de sprijin concret de la Consiliul Județean pentru modernizarea drumului județean spre aeroport, la fel pentru modernizarea drumului județean de la Salcea la Verești”, a spus primarul.

El a vorbit despre obiectivele realizate, dar și despre altele care așteaptă finanțare.

”Avem sume foarte mici alocate pentru drumuri prin programul <Anghel Saligny>, mai mici decât pentru o comună, iar asta este o mare problemă. Suntem poarta de intrare în județ prin aeroport și avem nevoie de sprijin pentru toate proiectele. Aduc mulțumiri și mediului de afaceri local, care a creat noi locuri de muncă”, a mai spus primarul de la Salcea.  

Gheorghe Șoldan, care a stat cel mai aproape de primarul ales de la Salcea, i-a mulțumit pentru încredere și l-a asigurat că va avea ca priorități modernizarea drumurilor județene, cel spre aeroport și cel spre Verești, alături de alte proiecte importante.

Alături de primarul Ezekiel Belțic a fost și primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, care a luat cuvântul și a subliniat că a avut o colaborare în general bună cu tânărul primar, dar își dorește una și mai bună, subliniind că trebuie să existe în continuare colaborare între cele două partide mari din România care, în opinia sa, au demonstrat că pot guverna cel mai bine țara.