Un profesor universitar, Alexandru Băișanu, și un avocat, Rodica Cușnir, deschid listele SOS România pentru alegerile parlamentare din județul Suceava. SOS România a depus miercuri, la Biroul Electoral Județean, listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților. Liderul organizației județene, Alexandru Băișanu, a declarat că sucevenii trebuie să voteze S.O.S România, un partid naționalist și suveranist. „Încă de la început trebuie să le transmit sucevenilor că S.O.S România nu este un partid extremist. Este un partid naționalist, suveranist, un partid cu oameni care sunt întru totul patrioți, creștini, care încearcă să sprijine cât se poate de mult drepturile și libertățile individuale, valorile pe care poporul român le-a manifestat de atâta vreme”, a spus Alexandru Băișanu. El a precizat că  după avocatul Rodica Rodica Cușnir, locul doi pe lista pentru Senat este ocupat de managerul unei societăți de asigurări, Dragoș Grosariu.

La Camera Deputaților, primele două locuri sunt ocupate de profesorul universitar sucevean Alexandru Băișanu și de un om de afaceri din Diaspora, din Londra, Ioan Lăzăroiu.

„Prin intermediul dumnealui încercăm să transmitem tuturor familiilor din județul Suceava și din România, familii dezbinate de nevoia și necesitatea ca unii dintre ei să să muncească în străinătate pentru a câștiga o pâine pentru ei și familiile lor, că el este unul de-al lor și vine să lupte pentru ei”, a spus Alexandru Băișanu.

El i-a îndemnat pe suceveni să voteze S.O.S România la alegerile parlamentare deoarece ceilalți competitori „fac parte din ceea ce numim partide ale sistemului, care execută întocmai și la timp ordine care vin din afara României”. „Singurul partid care nu a închinat steagul este S.O.S România. Iar doamna avocat Diana Șoșoacă este singurul președinte de partid care nu a închinat steagul forțelor externe României și care este cu adevărat un om care luptă numai în interesul României. Aș putea spune că Diana Șoșoacă este un mărturisitor, adică acel om care își sacrifică viața, existența, evoluția personală și le pune în slujba patriei sale”, a mai transmis Alexandru Băișanu.