Senatorul Dan Cadariu a transmis, miercuri, un comunicat de presă, în care  afirmă că „garanția continuării dezvoltării județului” este ca PNL să câștige alegerile în județul Suceava.

Senatorul își explică afirmația prin aceea că la întâlnirea liberalilor de marți, de la  Horodnic de Sus, „conducerea națională a PNL a precizat faptul că domnul Gheorghe Flutur va fi viitorul ministru al Dezvoltării”.

La întrunirea de partid menționată, prim-vicepreședintele PNL Dan Motreanu a declarat, în prezența lui Nicolae Ciucă, președintele PNL, că dacă organizația județeană Suceava a PNL obține un rezultat foarte bun la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an, va primi funcția de ministru al Dezvoltării în viitorul cabinet și că preferința lui ar fi ca cel care o va ocupa să fie Gheorghe Flutur.

Rezultatul foarte bun înseamnă câștigarea acestor alegeri la nivelul județului Suceava de către PNL, a precizat și senatorul Cadariu.

„Odată îndeplinite aceste premise, va fi garantat faptul că dezvoltarea județului nostru pe viitor va fi la fel de intensă ca în ultimii 8 ani. Cu alte cuvinte, toate investițiile aflate în derulare vor fi finalizate. Proiectele blocate în ultima perioadă de către PSD, precum ar fi spitalul de copii, centura ocolitoare a orașului Gura Humorului și tronsoanele din autostrada A7 de la Pașcani la Suceava și de la Suceava la Siret vor fi reluate. Iar alte proiecte de modernizare a județului Suceava necesare și așteptate de către cetățeni vor fi inițiate, finanțate și finalizate. Garanția pentru toate acestea va fi PNL și președintele PNL Suceava, domnul Gheorghe Flutur”, a afirmat Cadariu.

Acesta spune că ultimele două mandate ale liberalilor arată că aceștia se țin de cuvânt, iar Gheorghe Flutur ar fi  „singurul om politic sucevean ascultat și respectat de către cei de la București”.

„Din păcate pentru suceveni, celelalte partide din județ nu pot oferi astfel de garanții, iar ce s-a întâmplat în ultima săptămână cu cei de la PSD și cu cei de la AUR dovedește acest lucru. Ambele organizații județene de la Suceava s-au dus la București cu listele lor pentru alegerile parlamentare și s-au întors cu cele impuse de conducerile centrale, iar pe acele liste au fost impuși candidați care nu sunt cetățeni ai județului Suceava și care e puțin probabil să înțeleagă nevoile și așteptările noastre”, a mai transmis Dan Cadariu.