Prima ediție a festivalului culinar Ziua Ciorbei Rădăuțene, eveniment dedicat iubitului preparat culinar care poartă numele localității sucevene peste tot în lume, va avea loc duminică, 29 iunie, în Parcul Central, pe Aleea Umbreluțelor.

În cadrul primei ediții vor fi pregătite în 10 vase de inox a câte 50 de litri fiecare nu mai puțin de 1.100 de porții de ciorbă rădăuțeană – cea mai mare cantitate preparată vreodată într-un singur loc, oriunde în lume, care ulterior va fi servită gratuit tuturor celor prezenți.

Devenită simbol național al gastronomiei românești, ciorba rădăuțeană e un preparat consacrat la nivel mondial, a cărui povestea începe în inima Bucovinei. Rețeta originală a fost inventată de rădăuțeanca Cornelia Dumitrescu, iar astăzi este păstrată cu sfințenie în bucătăria Restaurantului Național din Rădăuți.

Evenimentul este un proiect comun al Primăriei Municipiului Rădăuți și Restaurantului Național, inițiat la propunerea primarului Bogdan-Andrei Loghin, în parteneriat cu familia Dumitrescu – Cornelia, Sorin și nepoata Alice – păstrătorii gustului autentic care a cucerit întreaga lume.

”Vă așteptăm cu drag, pe 29 iunie, să sărbătorim împreună gustul care a făcut Rădăuțiul celebru”, au transmis organizatorii evenimentului care va atrage cu siguranță un număr mare de doritori.

Ziua Ciorbei Rădăuțene este prima manifestare din cadrul Zilelor Municipiului Rădăuți – un eveniment care va aduce comunitatea împreună, în jurul gustului, tradiției și bucuriei de a fi rădăuțean.