Festivalul „Lume, lume..., hai la târg!” se va desfășura anul acesta în perioada 1-3 august, între orele 9:00-20:00, la Muzeul Satului Bucovinean, și îi va avea ca invitați speciali pe artista de muzică pop Adda, care ca susține un concert live, și pe chef Cătălin Rizea, care va încânta publicul cu savuroase demonstrații culinare.
Muzeul Satului Bucovinean devine pentru trei zile gazda meșterilor populari ce vor veni din toate colțurile țării. Târgul meșterilor populari va fi completat de artiști consacrați, de spectacole folclorice și jocuri populare pline de energie.
Nu vor lipsi de la târg nici vânzătorii de antichități și cărți vechi, pentru iubitorii de povești din alte timpuri, dar nici mâncarea tradițională, mai ales pentru turiștii care vor dori să guste din delicioasele bucate pregătite cu migală de gospodinele din Bucovina.
Evenimentul, organizat de Muzeul Național al Bucovinei, proiect aprobat și finanțat de Consiliul Județean Suceava, cuprinde în program, sâmbătă, 2 august 2025, de la ora 18:00, un concert live susținut de cântăreața și compozitoarea Adda, concert mult așteptat de fanii artistei.
De asemenea, sâmbătă și duminică, 2-3 august 2025, de la ora 15:00, sunteți invitați la „demonstrații culinare savuroase cu celebrul și simpaticul Cătălin Rizea”. Prețul unui bilet la Festivalul „Lume, lume..., hai la târg!”: adulți – 8 lei, pensionari – 4 lei, copii - 2 lei.
Nu ratați, în perioada 1-3 august, o întâlnire cu meșteri populari și producători din mai multe zone ale țării, într-un loc/lume în care tradiția prinde din nou viață. Anul trecut, la evenimentul „Lume, lume..., hai la târg!”, organizat la Muzeul Satului Bucovinean, au fost prezenți 5.385 de vizitatori.
La fiecare ediție, organizatorii oferă și „Trofeul Bucovina” (diplomă și un premiu în bani), distincție prin care Muzeul Național al Bucovinei sprijină și răsplătește păstrarea meșteșugurilor tradiționale și promovarea autenticității.
La ediția de anul trecut, „Trofeul Bucovina” a fost acordat în cadrul evenimentului „Lume, lume..., hai la târg” meșteșugarilor: Victoria Fundiur, din Rădăuți, ouă încondeiate - pentru păstrarea meșteșugurilor tradiționale și autenticității; Silion Georgeta și Dumitru din Tocileni, Botoșani, păpuși din argilă, îmbrăcate în costume tradiționale, care redau meseriile tradiționale din viața satului - pentru creativitate și promovarea artei tradiționale.
Comentarii