Săptămâna trecută, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a găzduit pregătirea elevilor care vor reprezenta țara noastră la Olimpiada de Creativitate Științifică, un eveniment dedicat tinerelor talente pasionate de știință și inovație.
Programul a fost organizat în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării și Inspectoratul Școlar Județean Suceava, cu sprijinul Liceului cu Program Sportiv din Suceava și al comunității academice locale.
Elevii participanți, din Sibiu, Craiova, Iași, Vaslui, Brașov, Constanța și Suceava, au ocupat locurile I și II la categoria seniori a fazei naționale a Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică.
Aceștia au participat la sesiuni intensive de pregătire teoretică și practică, sub îndrumarea unor profesori universitari, cercetători și mentori cu experiență.
Activitățile s-au desfășurat la USV, oferind participanților acces la echipamente de ultimă generație și un mediu academic stimulativ.
Dintre lectori, îi amintim pe: prof. univ. dr. Mihai Dimian – rector USV, conf. univ. dr. Aurelian Rotaru – prorector USV, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian – decanul Facultății de Inginerie Alimentară, prof. univ. dr. ing. Dan L. Milici – decanul Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, prof. univ. dr. ing. Radu Vatavu, prof. univ. dr. ing. Ovidiu Schipor, conf. univ. dr. ing. Constantin Ungureanu, s.l. dr. ing. Alin Mihai Cailean.
La pregătirea lotului și-au adus contribuția și prof. Carmen Chiritescu, de la Colegiul Economic „Anghel Rugină” Vaslui, prof. Mirela-Anca Țibu, de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, prof. Anca Greculeac, de la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, prof. Manuela Corina Șerban, de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil” Brașov, prof. Camelia Neță, de la Școala Gimnazială Nr. 2 Piatra Neamț.
Scopul acestei pregătiri este de a consolida cunoștințele științifice ale elevilor și de a-i sprijini în dezvoltarea unor proiecte inovatoare, care vor reprezenta România la competițiile internaționale de creativitate științifică.
„Suntem onorați să contribuim la formarea viitorilor cercetători și inovatori ai României. Universitatea noastră susține excelența și creativitatea în educație, iar acest eveniment reflectă angajamentul nostru față de tinerii pasionați de știință”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan L. Milici, membru al comitetului de organizare.
Comentarii