Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că facilităţile fiscale cerute de operatorii din turism ar putea fi amânate pentru anul viitor.

"Am discutat cu reprezentanţii Consiliului Consultativ în Turism despre facilităţile fiscale pe care statul ar putea să le ofere. Acesta este un an greu şi nu o să intrăm în el începând cu facilităţile fiscale. Cred că o să le lăsăm pentru anul viitor", a spus Udrea.

Ea a adăugat că una dintre facilităţile cerute de către hotelieri este ca impozitul pe clădiri să fie plătit doar pentru o perioadă de şase luni şi nu pentru întregul an.

Pentru a atenua efectele crizei internaţionale, Elena Udrea îi sfătuieşte pe turiştii români să îşi petreacă vacanţele în ţară, iar pe hotelieri să încerce să scadă preţurile şi să ridice calitatea serviciilor.

"Legat de criză, «avantajul» turismului românesc - şi spun «avantajul» între ghilimele - este că se află oricum într-o stare dezastruoasă. Ar cădea de foarte jos", a afirmat Udrea.

Ea a spus că una dintre priorităţile ministerului este accesarea de fonduri europene pentru diverse proiecte de promovare.