Premierul Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au avut, marți, o întrevedere, Guvernul anunțând că cei doi oficiali au avut o discuție cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene.

”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi (marți - n.r.) o întrevedere cu Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, aflat în vizită în România pentru a participa la Summit-ul Inițiativei celor trei mări. Cei doi oficiali au avut o discuție cordială, al cărei subiect central a fost pregătirea viitoarei Președinții române a Consiliului Uniunii Europene. Șeful executivului a reafirmat angajamentul său pentru asigurarea unui mandat de succes, orientat către aducerea Uniunii mai aproape de cetățeni și asigurarea unității și coeziunii între statele membre”, a transmis Guvernul printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Discuțiile vin în contextul în care luni seara cei doi oficiali nu s-au mai întâlnit pe aeroport, deși era stabilită o scurtă întrevedere.

Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar și că ofițerii SPP au preluat coloana de la scara avionului și au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport și că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.