Judecătorii au admis cererea avocaților de amânare a procesului DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță, fiind stabilit termen pe data de 20 mai, la ora 11:00.

„Completul de 5 judecători a hotărât admiterea cererilor de amânare ca aceștia să-și pregătească apărarea”, a spus președintele completului după deliberări, subliniind că termenul de 20 mai ar putea fi ultimul.

Magistrații au admis, astfel, cererile avocaților de amâna procesul.

„Cerere de amânare a judecății. De constatare a încheierii cercetării judecătorești după pronunțarea conflictului constituțional. Noi considerăm că unul din motivele noastre de apel aproape identic face obiectul acestei cereri, a unui conflict juridic de natură constituțională. Această cerere pe rolul CCR poate avea caracter de chestiune prealabilă. Considerăm că e normal să se aștepte soluționarea acestui conflict. (...) Dacă instanța rămâne în pronunțare anterior CCR, nu ar mai exista un remediu procesual dacă s-ar constata compunerea nelegală. (...) Să nu constatați încheiată cercetarea judecătorească și să amânați”, a cerut în instanță Adrian Toni Neacșu, avocat în dosar.

La rândul său procurorul s-a opus cererii de amânare.

„Aveți în vedere că doar Dragnea Liviu și Șefu Olguța au invocat nulitatea absolută a completurilor de 3 judecători. Se încearcă tergiversarea cauzei, având în vedere că un membru al completului urmează să se pensioneze”, a spus procurorul.

În replică, apărarea lui Dragnea a spus: „Doamna procuror să își ceară scuze, pentru că noi nu urmărim să tergiversăm cauza ca un magistrat să se pensioneze. Îmi pare rău că face aceste declarații”.