Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marţi, la Balş, referitor la percheziţiile DIICOT de la TAROM, că instituţiile competente trebuie să-şi facă treaba până la capăt. Cuc a anunţat și o reorganizare a companiei: Se va lua în calcul dacă mai este nevoie de atâţia oameni acolo".

Întrebat, marți, la Balș, despre percheziiţile la compania de TAROM, Răzvan Cuc a spus că se bucură că s-a descins acolo şi a cerut instituţiilor abilitate să îli facă treaba până la capăt.

„Eu mă bucur că instituţiile competente au descins acolo şi trebuie să-şi facă treaba până la capăt. Dacă se adevereşte motivul pentru care s-au dus, şi am înţeles că mai mult s-au axat pe partea sindicală de la TAROM, partea de la tehnic, să-şi facă treaba până la capăt instituţiile abilitate", a spus Răzvan Cuc.

Acesta a mai precizat că în prezent compania îşi desfăşoară activitatea normal, nefiind probleme legate de siguranţa pasagerilor. De asemnea, a precizat că se va face o reorganizare a companiei, acest lucru fiind luat în calcul încă de săptămâna trecută.

„Noi oricum aveam intenţia, am vorbit cu doamna director Mezei, chiar săptămâna trecută, să transforme direcţia tehnică într-un centru de profit separat, astfel încât să se autosusţină. Deci practic, pe tehnicul de la TAROM vom face o companie separată, TAROM-ul îi va da comenzi şi se va autosusţine, să vedem dacă e nevoie chiar de atâţia oameni câţi sunt acolo, vedem şi ce piese au pe stoc ş.a.m.d. Mai departe, TAROM-ul funcţionează normal, tehnicul, hangarul, funcţionează normal, deci nu sunt probleme vizavi de siguranţa pasagerilor, aşteptăm rezultatele şi noi, ale anchetei, să vedem ce se întâmplă", a spus Răzvan Cuc.

DIICOT a anunțat, oficial, că procurorii din structura centrală au efectuat percheziții la sediul unui sindicat din cadrul companiei aeriene TAROM și au ridicat înscrisuri. De asemenea, au fost efectuate 25 de percheziții domiciliare în cauza în care sunt cercetate fapte de corupție și delapidare.

„În această dimineaţă, procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Directiei de Politie Transporturi au efectuat un număr de 25 de perchezitii domiciliare ( 14 Bucuresti, 7 Ilfov, 2 Prahova, 1 Dâmbovița si 1 Brașov), într-o cauză în care se efectuează urmărirea penală “in rem” sub aspectul săvârşirii de către mai multe persoane a unor fapte de delapidare şi corupţie.

De asemenea, în conformitate cu art.170 cod procedură penală, procurorii procedează la ridicarea de înscrisuri de la sediul unei companii aeriene şi efectuează o percheziție la punctul de lucru al unui sindicat”, au precizat reprezentanții DIICOT, printr-un comunicat de presă.