Comisia juridică a Parlamentului European urmează să o audieze, joi, pe Rovana Plumb, propusă comisar european pe Transporturi, ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere, a afirmat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan.

„Rovana Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European privind condițiile pentru a deveni comisar european”, a scris Siegfried Mureșan, miercuri, pe Facebook.

„Comisia Juridică a Parlamentului European a decis acum să o invite mâine pe Rovana Plumb la o audiere excepțională ca urmare a informațiilor contradictorii din declarațiile de avere ale domniei sale. Doar după aceea Comisia Juridică a Parlamentului European va da un verdict final”, a completat liberalul.

Mureșan mai spune că „în acest moment Rovana Plumb face România de râs la nivel european”.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, va avea o întrevedere, miercuri, cu președintele Parlamentului European David Sassoli, potrivit agendei oficiale a acestuia afișată pe site-ul instituției. Întâlnirea este programată la 16.30, ora locală, respectiv 17.30, ora României și se va desfășura în biroul președintelui Parlamentului European, conform sursei citate.

Plumb urmează să fie audiată într-o ședință comună a comisia de transporturi și de mediu ale Parlamentului European, pe 2 octombrie, potrivit programului oficial afișat pe site-ul instituției.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a decis să trimită o scrisoare Rovanei Plumb, propusă comisar european, în care îi cere lămuriri despre un împrumut de 800.000 euro și acțiuni la o companie, care nu ar figura în declarația de avere depusă la Bruxelles, arată un document obținut de MEDIAFAX.

Potrivit declarației de avere depuse în data de 25 iunie 2019 la Camera Deputaților, Rovana Plumb ar avea un împrumut la BRD făcut în anul 2007, în valoare de 800.000 euro, cu scandență în 2030. De asemenea, Plumb mai are un împrumut făcut în acest an, în valoare de 800.000 lei, cu scadență în 2021.

La categoria „plasamente, investiții directe și împrumuturi acordate” apare suma de 800.000 lei, sumă plătită conform Legii 334/2006. Beneficiarul a fost „mandatar financiar PSD pentru campania europarlamentare 2019”, potrivit declarației de avere care apare pe site-ul Camerei Deputaților.