Casa de Editură Max Blecher invită sucevenii, vineri, 17 ianuarie, la lansarea volumului „Industria liniștirii adulților”, de Anastasia Gavrilovici, și a numărului 2 (24) / 2019 al revistei „Poesis internațional”.

Evenimentul se desfășoară de la ora 17:00, în spațiul expozițional al Teatrului Municipal „Matei Vișniec” din Suceava.

Prezintă prof. Gheorghe Cîrstian, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, vorbitori: Mircea A. Diaconu, Carmen Veronica Steiciuc, Vlad Sibechi.

Detalii despre volum și revistă la:  http://maxblecher.ro/industria_linistirii_adultilor.phpși http://maxblecher.ro/poesis_24.php.

Anastasia Gavrilovici a absolvit Facultatea de Litere a Universității București și cursurile de masterat ale Centrului de Excelență în Studiul Imaginii. A fost, în ultimii ani de liceu, redactor-șef adjunct al revistei „Alecart”, apoi a trecut prin „Zona Nouă”, iar din 2016 face parte din redacția „Poesis internațional”. A publicat poezie, cronică literară și eseu și a tradus cărți din engleză și spaniolă (Kurt Vonnegut, Ernesto Cardenal).
„Anastasia Gavrilovici era deja un nume de referință pentru noua direcție din poezia contemporană cu mult înainte de a debuta, așa că «Industria liniștirii adulților» nu face decât să confirme oficial o voce extrem de percutantă. Chiar dacă o lasă rece postsinceritatea, tânăra poetă o cultivă ca nimeni alta într-un melanj de sensibilitate și cerebralitate, cu certă vocație regizorală, în care umanul atins de entropie fie se refugiază în substitutele lui chimice, tehnologice, virtuale, fie se recompune în variante cinematice apocaliptice («o simfonie în boxele unui abator»), în instalații sau performance-uri, cu noua medialitate a emoției simula(n)te. Toate poemele surprind un eu fragil, care înregistrează simptomele fiorului existențial postuman, pe fundalul perplex al dorinței de supraviețuire și al propriei inadecvări”, a arătat Teodora Coman, poetă.