Municipiul Fălticeni va găzdui la finalul acestei săptămâni mai multe manifestări dedicate maestrului Ion Irimescu, organizate la împlinirea a 117 ani de la nașterea sculptorului. Evenimentul este organizat de Muzeul de Artă „Ion Irimescu” și Primăria Fălticeni.

Manifestările din cadrul evenimentului „Irimescu 117” vor avea loc sâmbătă, 29 februarie, și vor începe la ora 11:00, la Biserica Oprișeni, acolo unde va avea loc o slujbă de pomenire. Programul manifestărilor continuă de la 12:30 cu simpozionul „Irimescu 117”, care va avea loc în Sala Pictor „Aurel Băeșu” de la Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” din Fălticeni, în cadrul căruia evocarea maestrului Ion Irimescu va fi făcută de prof. univ. dr. Dan Grigorescu. Tot în cadrul simpozionului vor susține comunicări prof. univ. dr. Tereza Sinigalea, dr. Georgiana Zahariea, criticul de artă Oliv Mircea, precum și invitații.

În aceeași locație, organizatorii au pregătit și un concert de flaut susținut de prof. univ. Nicolae Maxim. Evenimentele dedicate maestrului Ion Irimescu se vor încheia la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, de la ora 18:00, unde Teatrul de Copii și Tineret „Vasilache” din Botoșani, în colaborare cu Asociația „Artelier”, va prezenta piesa de teatru „Să nu ne răzbunați”, având-o în distribuție pe Silvia Răileanu. Intrarea la piesa de teatru este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face la sediul Muzeului de Artă „Ion Irimescu”.