La Galeria de Artă „Zamca” - Institutul Bucovina va avea loc marți, 27 septembrie 2022, la ora 15:00, vernisajul expoziției de grafică și stampe „Reflecții nocturne”, semnată de artista Sohia-Cristina Lauric.
Prezintă: critic de artă Delia Ioana Leizeriuc, consilier la Direcția Județeană pentru Cultură Suceava. Curator: Mihai Pânzaru PIM.  

Expoziția poate fi vizitată în perioada 22 – 30 septembrie 2022.

Evenimentul este organizat de Asociația Institutul Bucovina, Academia PIM, Direcția Județeană pentru Cultură Suceava.

Sophia Cristina Lauric s-a născut la Rădăuţi şi a crescut în satul Calafindeşti, în mijlocul Bucovinei, pe 31 martie 1982. În perioada 1996-2000 a urmat cursurile Liceului Teoretic „Ştefan cel Mare” din Suceava, apoi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, din Cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava – promoţia de absolvire 2005. S-a specializat între timp în domeniul artelor plastice, urmând secţia de pictură, clasa prof. Dumitru Rusu, Şcoala de Arte şi Meserii „Ion Irimescu” Suceava şi absolvind Masteratul de Arte Vizuale, Design şi Imagine Publicitară Asistate de Calculator din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, USV în anul 2007. Este doctor în Domeniul Arte Plastice şi Decorative, Subdomeniul Arte Vizuale din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, având ca temă de cercetare ştiinţifică „Timp şi spaţiu în pictură: percepţia psiho-senzorială a imaginii artistice”, din anul 2011.

Şi-a început activitatea expoziţională în anul 2002, fiind prezentă în mai mult de 100 de expuneri în ţară şi străinătate, unde a obţinut mai multe premii în cadrul concursurilor organizate la secţiunile pictură, grafică şi artă decorativă. În anul 2014 devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici Profesionişti din România, Filiala Grafică Publicitară Bucureşti. În anul 2016 se stabileşte la Londra, UK.