Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc primește 3,094 de milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, pentru un proiect de creștere a siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a anunțat că în data  de 15 septembrie a.c. a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Creșterea capacității Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc de gestionare a crizei sanitare”, cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

„Proiectul va contribui la o capacitate adecvată de îngrijire și tratament la nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc. Sănătatea și educația sunt și vor fi mereu prioritățile mele și ale echipei pe care o coordonez”, a declarat primarul Negură.

În cadrul proiectului vor fi efectuate lucrări de instalații pentru creșterea gradului de securitate la incendii, prin realizarea unei instalații de detectare, semnalizare, alarmare incendii, cu acoperire totală; a unei instalații de detectare, semnalizare și alarmare, în cazul  depașirii concentrației maxime admise de oxigen în atmosferă;-achiziția și montajul unui echipament de detectare, semnalizare și avertizare incendii.

De asemenea, va fi reabilitată, modernizată și extinsă infrastructura electrică, de ventilare și tratare a aerului și infrastructura de fluide medicale, prin înlocuirea instalației de iluminat și prize, montare corpuri de iluminat cu LED, cu consum redus de energie; montarea unui sistem descentralizat de ventilare cu recuperare de căldură pentru întreaga clădire; înlocuirea instalație de fluide medicale (alimentare cu oxigen); montarea de rampe de alimentare cu fluide medicale multifuncționale.

Vor fi achiziționate o centrală de detecție incendiu, rampa de alimentare cu fluide medicale, tablou de control și alarmare oxigen și un ventilator cu recuperator de căldură.

Potrivit primarului, după realizarea lucrărilor de intervenție se vor reface finisajele interioare la pereți, tavane și pardoseli.