Consilierii județeni vor dezbate marți, 25 septembrie a.c., proiectul de reabilitare a pavilionului Boli Infecțioase, al Spitalului de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Proiectul pe care președintele CJ, Gheorghe Flutur, îl supune aprobării deliberativului județean este al unei investiții de 6,24 de milioane de lei cu TVA, conform studiului de fezabilitate, și prevede lucrări de consolidare, cu cămăşuirea  pereţilor exteriori ai subsolului, hidroizolaţia şi termoizolaţia acestora, subzidiri interioare, uşi de acces şi ferestre suplimentare și mărite.

Subsolul unde funcționează ambulatoriul secției Boli infecțioase trebuie reabilitat și recompartimentat pentru asigurarea circuitelor funcţionale, conform cerinţelor actuale, separat pentru pacienţii adulţi şi pentru copii și pentru asigurarea condiţiilor optime de siguranţă şi de confort pentru activitatea medicală.

Pavilionul de Boli infecțioase face parte din ansamblul de clădiri ale spitalului construite între anii 1891-1903. A fost finalizat în anul 1893 și nu dispune de un sistem adecvat de preluare şi dirijare a apelor rezultate din precipitaţii, astfel că au apărut infiltraţii la demisol și a fost afectată tencuiala exterioară. Spațiul este în prezent insalubru și intenția spitalului și a Consiliului Județean este să-l amenajeze conform standardelor actuale, cu instalaţii de fluide medicale,  instalaţiile sanitare, termice şi de climatizare complet reabilitate. De asemenea, în clădire va fi instalat un ascensor pentru transportul pacienţilor de la ambulatoriul situat la primul nivel, către parter și etajul I al pavilionului.

Modernizarea secției Boli Infecțioase include și dotarea spaţiului cu mobilier specific activităţii medicale, mobilier pentru vestiarele personalului, paturi şi noptiere, dulapuri pentru medicamente, targă mobilă, cărucioare pentru transport materiale, măsuţe de tratament, EKG, scaune pentru sala de aşteptare, computere, birouri, scaune, fişete etc.

Dacă deliberativul va adopta, marți, acest proiect, lucrările vor începe chiar din această toamnă. Durata de execuție este estimată la circa 6 luni, în funcție de condițiile meteorologice.

Inițial finanțarea investiției va fi asigurată de Consiliul Județean Suceava, prin redistribuirea banilor alocați inițial pentru un angiograf, după care fondurile vor fi alocate de Ministerul Sănătății, din programul destinat intervențiilor asupra clădirilor cu destinație medicală. Banii pentru angiograf au venit tot de la minister, astfel încât suma prevăzută de la bugetul județean poate fi utilizată pentru alte proiecte la Spitalul de Urgență.