Pentru a suplimenta numărul de locuri de cazare pentru studenţi, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a închiriat, pe o perioadă de trei ani de zile, pensiunea BiCom, din cartierul Zamca.

Potrivit rectorului interimar al instituţiei, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, noile spaţii de cazare „vor fi destinate, în special, studenţilor Erasmus şi studenţilor străini din an pregătitor şi doctoranzilor”.

Intenţii de a achiziţiona pensiunea BiCom au existat încă din 2016, când au fost demarate procedurile de evaluare şi negociere, apropierea de campusul din strada Universităţii fiind unul dintre motivele pentru care USV a dorit cumpărarea imobilului.

Pensiunea BiCom, de pe strada Narciselor, din apropierea Colegiului Alimentar, este cotată la trei stele şi dispune de  camere duble, camere single şi apartamente, parcare, restaurant, sală de mese şi sală de conferinţe.

Universitatea estima că ar putea organiza 50 de locuri de cazare în pensiune, fără a fi nevoită să restructureze spaţiile sau să intervină la compartimentarea clădirii.