Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afișat, miercuri, la Parlament, o atitudine relaxată în fața jurnaliștilor și a glumit spunându-le acestora, în drum spre o întâlnire cu o delegație AMRO, că se duce „la CEx”, dar nu a vrut să comenteze scrisoarea din PSD prin care i se cere demisia.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a deplasat miercuri, din biroul său de președinte al Camerei Deputaților, către o întrunire cu o delegație a Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO). Pe hol, Dragnea a schimbat câteva cuvinte cu secretarul Camerei Deputaților, Mircea Drăghici, președinte al PSD Online.

Dragnea a afișat o atitudine relaxată, a ieșit zâmbind din biroul său și a râs la discuția avută cu Drăghici.

„Bună ziua. Mă duc la CEx”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor, le-a făcut cu mâna și a arătat cu degetul spre sala întrunirii cu delegația AMRO.

Întrebat dacă a primit scrisoarea în care i se cere demisia, Dragnea nu a răspuns.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbește de o săptămână, conține 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al Camerei Deputaților. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu.

"Să facem o analiză a situației actuale a PSD și am propus un număr de 18 măsuri pe care trebuie să le luăm în perioada următoare. Cred că dincolo de persoane este foarte important să avem în vedere interesele României. Am mediat mult. Textul prezentat e convenit cu toți semnatarii acestei scrisori. Textul așa cum îl vedeți este unul acceptat de toți. Veți vedea la CEX numărul semnatarilor. Nu vreau să vin eu cu un număr", a declarat Adrian Țuțuianu, al cărui nume apare la finalul scrisorii ca făcând parte din comitetului de inițiativă.

Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, președinte executiv.

Partidul Social Democrat se reunește vineri, 21 septembrie, de la ora 12.30, într-o ședință a Comitetului Executiv Național.

Președintele PSD a declarat luni, întrebat dacă este dispus să facă un pas în spate din fruntea partidului, că funcția de președinte al formațiunii „nu se ia cu japca, se ia prin vot, printr-un vot masiv, și nu poți să o tranzacționezi ca la piață".