Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că persoanele care au formulat scrisoarea prin care se cere demisia lui Liviu Dragnea nu doresc ruperea partidului, precizând însă că "sunt suficienți colegi care să spună că domnul Dragnea duce partidul într-o direcție greșită".

„Noi nu dorim sub nicio formă ruperea PSD, dimpotrivă, consolidarea acestuia și faptul că am avut tăria până la urmă, că nu este ușor să te lupți cu Liviu Dragnea. Nu se va putea altfel, și se va vedea în zilele următoare că sunt colegi în țară care au vrut să vorbească înaintea mea, dar le-a fost teamă că vor fi izolați, că vor fi demonizați, că se va propune excluderea lor, așa cum se propune excluderea mea, pentru că îmi spun colegi din țară că i-a sunat domnul Dragnea și le-a cerut să voteze excluderea mea și a domnului Stănescu. Este anormal, pentru că eu nu am făcut niciun gest nestatutar (…) Eu am spus că sunt suficienți colegi care să spună că domnul Dragnea duce partidul într-o direcție greșită”, a declarat Gabriela Firea, miercuri, la Antena 3.

Edilul Capitalei mai spune că Liviu Dragnea conduce patidul în mod autoritar.

„Am făcut aceste precizări pentru că știam că domnul Dragnea va ieși și va spune că de fapt dorim să construim autostrăzi și spitale, dar știți, eu de fapt , mă lupt cu Statul Paralel, cu protocoalele și cu anumite servicii speciale. Am subliniat și în acest document că ne poziționăm în aceeași manieră a condamnării tuturor formelor de abuz care s-au comis și a faptului că în continuare ele să nu mai existe printr-o legislație precară sau prin a adminte documente, protocoale, între instituții, astfel încît să fie încălcată și Constituția. Noi chiar credem în aceste obiective, nu doar de dragul de a ne apăra. Domnul Dragnea a reuși să-i convingă pe unii că el singur luptă împotriva abuzurilor și a principiilor constituționale care au fost încălcate în cazul unor procese. Nu este unul singur care luptă și noi trebuie să-i permitem ca această conducere pe care a instaurat-o, autoritaristă și personal doar de dragul că el este singurul care luppă cu steagul în față. Nu este așa” a mai declarat Gabriela Firea.

Scrisoarea contestatarilor din PSD, de care se vorbește de o săptămână, conține 19 puncte, primul dintre ele fiind legat de demisia lui Liviu Dragnea din funcțiile de președinte PSD și al camerei Deputaților. Scrisoarea e semnată de trei membri: Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu.

"Să facem o analiză a situației actuale a PSD și am propus un număr de 18 măsuri pe care trebuie să le luîm înm perioada următoare. Cred că dincolo de persoane este foarte important să avem în vedere interesele României. Am mediat mult. Textul prezentat e convenit cu toți semnatarii acestei scrisori. Textul așa cum îl vedeți este unul acceptat de toți. Veți vedea la CEX numărul semnatarilor
Nu vreau să vin eu cu un număr", a declarat Adrian Țuțuianu, al cărui nume apare la finalul scrisorii ca făcând parte din comitetului de inițiativă.

Potrivit scrisorii, interimatul în partid trebuie asigurat de către Viorica Dăncilă, președinte executiv.