Municipalitatea suceveană este dispusă să cumpere de la TASA activele fostei societăţi de transport public local, TPS, care au ajuns în proprietatea companiei în urma unei executări silite, în 2004.

Negocieri în acest sens se poartă încă de anul trecut, iar în urma acestora s-a ajuns la un preţ considerat rezonabil.

„TPL a trimis o adresă la primărie, prin care ne informează că au negociat cu TASA să cumpere activele pe care aceştia le au la baza unde îşi desfăşoară activitatea.

Ne-au informat de negocieri de anul trecut, au discutat asta în Consiliul de Administraţie, au cerut o ofertă, au negociat-o cu TASA, în final s-a ajuns la suma de 550.000 de euro pentru activele fostului TPS. Ca principiu sunt de acord să continuăm negocierile, în ideea de a face acolo baza de transport pentru zona metropolitană”, a anunţat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Activele fostului TPS au stat la baza unui conflict care durează de aproape 14 ani, între municipalitatea suceveană şi TASA, în acest timp având loc numeroase procese, care nu s-au soldat cu nici un rezultat concret, doar cu timp pierdut şi bani irosiţi.

Tocmai de aceea, la finele anului trecut, după ce s-a schimbat conducerea de la TASA, au fost începute negocierile.

Soluţionarea problemei activelor de la TPL ar da posibilitate municipalităţii să pună în practică un alt proiect, care vizează zona metropolitană.