Bugetul pentru modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, în acest an, este de 53 de milioane de euro, a anunțat, ieri, în conferință de presă, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. La această sumă se adaugă încă aproape 10 milioane de euro pentru reparații și întreținere.

Cea mai mare sumă, de 24 de milioane de euro, bani europeni, este pentru drumul Dărmănești - Suceava - Dolhasca - granița cu județul Iași, a cărui execuție este scoasă la licitație și pentru care s-ar putea semna contractele în această primăvară.

Cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) vor fi finalizate lucrările de reabilitare sau va începe execuția la drumurile  Panaci - Glodu, Boroaia, Slatina - Mălini - Găinești, Hârtop - Vulturești, Rădăuți - Frătăuți - Bilca - Vicovu de Sus, Teșna - Coșna, Siret - Mușenița, Stulpicani - Gemenea, Gemenea - Codrii Seculari, Pleșa - Mănăstirea Humorului - Soloneț, Câmpulung Moldovenesc - Rarău, până la Pietrele Doamnei.

Președintele Gheorghe Flutur a afirmat că vor beneficia de investiții 180 de kilometri de drum județean, iar de reparații curente și plombări, 50 de km de drum județean.

„Sunt pregătite și alte tronsoane de drum pentru modernizare, dacă vom găsi surse de finanțare”, a afirmat Flutur.

Acesta a mai spus că este preocupat în egală măsură și de investițiile mari în drumuri naționale și va solicita la Ministerul Transporturilor efectuarea de reparații capitale pe anumite porțiuni din DN 17,  DN 2,  DN 2 E, DN 2 H și DN 29 A. „O echipă de la Compania Națională de Drumuri va veni la Suceava să discutăm despre A 7 Siret – Suceava – Ploieşti și despre centuri”, a mai spus Gheorghe Flutur, referindu-se la ipotetica autostradă care ar trebui să lege nordul de sudul României.