Un bărbat de 34 de ani, din comuna Todirești, a intrat din nou în vizorul polițiștilor după ce a fost oprit în trafic la volanul mașinii având alcoolemie mare, permisul de conducere fiindu-i anulat cu ceva timp în urmă după o condamnare penală.

Episodul s-a derulat luni după-amiază, când un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, care acţiona împreună cu un echipaj din cadrul Registrului Auto Român Suceava pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor pe DN 2, în localitatea Păltinoasa, a oprit pentru control o autoutilitară marca Mercedes-Benz Vito, la volanul căreia se afla un bărbat de 34 ani, din comuna Todireşti.

Din cauză că cel de la volan emana un puternic miros de alcool, a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care acesta a fost condus la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, unde i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei din sânge. În timpul verificării bazei de date a poliției s-a constatat că bărbatul a deţinut permis de conducere, însă i-a fost anulat ca urmare a condamnării sale într-o cauză penală, în care fusese cercetat tot pentru comiterea unei infracţiuni la regimul rutier. În urma verificărilor suplimentare s-a constatat că bărbatul de la volan nu posedă permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule. În același timp, verificările au arătat că autoutilitara Mercedes pe care o conducea aparținea unei firme din comuna Mălini, bărbatul declarând că o cumpărase în urmă cu două luni de zile fără a întocmi vreun act de vânzare-cumpărare cu administratorul societăţii, acestea urmând a fi lămurite în cadrul anchetei ce va urma.

Pe numele conducătorului auto s-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”. Având în vedere gravitatea faptelor sale și recidiva în privința abaterilor rutiere, pe numele său a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus ieri seară în arestul IPJ Suceava. În urma audierii bărbatului de către procurori, a fost luată decizia continuării cercetărilor cu autorul sub control judiciar, pentru următoarele 60 de zile.