Directorul și directorul adjunct de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava au ajuns la spital după ce au fost confirmați cu noul coronavirus. Renato Tronciu și Gabriela Cazac se află sub tratament de specialitate, dar prezintă forme simple ale bolii. Tot cu Covid-19 a fost infectată și soția directorului, care este profesor de sport, ceea ce duce la trei numărul cazurilor de infectare din această unitate de învățământ. Toate cele trei persoane ar fi intrat în contact cu inspectorul școlar general adjunct Mircea Popescu, confirmat și el cu Covid-19.

Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, a precizat că la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava sunt trei cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, dar ancheta epidemiologică nu este încă finalizată.

”S-au efectuat un număr de 120 de teste și încă nu avem toate rezultatele. Oricum, toate persoanele care au intrat în contact cu persoanele confirmate pozitiv vor fi chestionate în cadrul anchetei epidemiologice pe care o derulăm”, a declarat Gabriela Băncilă.

Trebuie spus că părinții sunt panicați că s-ar putea ajunge la stoparea cursurilor fizice și se va trece pe sistemul online, motiv pentru care vor să afle ce decizie s-a luat. Cel puțin până marți la amiază cursurile s-au derulat normal, o decizie urmând cu privire la ceea ce se va întâmpla la acest colegiu urmând să fie luată în orele următoare.

În afara cazurilor de infectare de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava au apărut îmbolnăviri la alte trei unități de învățământ. Este vorba de o învățătoare de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, ceea ce duce la 3 numărul cadrelor didactice confirmate pozitiv aici. Tot marți au fost confirmate încă un caz de îmbolnăvire la Colegiul Tehnic Fălticeni, dar și o învățătoare de la Școala Salcea.