Pentru al 16-lea an consecutiv, primarul Sucevei, Ion Lungu, a fost prezent la deschiderea de an școlar la un număr cât mai mare de unități de învățământ din municipiul reședință de județ, chiar dacă anul acesta a fost altfel, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

“Majoritatea unităților de învățământ au început orele în scenariul S1 verde combinat cu scenariul galben S2. Avem și un scenariu roșu S3 la Școala <Ion Creangă> - Obcini unde nu este nici un caz de Covid-19, dar nu au terminat lucrările de schimbare a instalației electrice, deoarece, fiind timp de 10 zile centru pentru examinare la bacalaureat sesiunea de toamnă, nu a fost permis accesul în școală. De luni, săptămâna viitoare, vor începe cursurile în varianta verde S1 combinată cu varianta galben S2.

Școlile sunt dotate cu măști, au echipamente și soluție pentru dezinfecție. De asemenea sunt dotate cu echipamente IT pentru transmitere online”, a spus Ion Lungu, după efectuarea unui adevărat “maraton” pe la unitățile de învățământ din oraș.

Verificarea modului de începere a anului școlar și de respectare a condițiilor necesare s-a făcut la următoarele unități de învățământ:

- Școala Nr. 11 „Miron Costin” din Burdujeni

- Școala Nr. 6 din Burdujeni sat

- Liceul „Al. I. Cuza” din Burdujeni

- Școala Nr. 10 din Burdujeni

- Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Burdujeni

- Școala Nr. 7 din Ițcani

- Grădinița cu Program Normal Obcini

- Liceul Natanael din Ițcani

- Liceul Filadelfia

- Liceul cu Program Sportiv

- Școala Gimnazială Nr. 4 din cartierul George Enescu

- Colegiul Național "Petru Rareș"

- Colegiul Național "Ștefan cel Mare"

- Colegiul Tehnic "Petru Mușat"

- Grădinița cu Program Prelungit „Așchiuță”

- Seminarul Teologic

- Colegiul Național de Informatică "Spiru Haret".

O problemă ridicată de mai multe unități de învățământ a fost legată de insuficiența personalului de curățenie în actualele condiții.

“Am recomandat școlilor aflate în această situație să angajeze firme de curățenie pe contracte de prestări servicii. Facem eforturi împreună cu unitățile de învățământ și Inspectoratul Școlar Județean Suceava pentru a limita răspândirea virusului și desfășurarea orelor să aibă loc în condiții de siguranță”, a adăugat edilul sucevean.