Candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, a promis că una dintre primele decizii pe care le va lua după ce va câștiga această funcție va fi mutarea spațiului de joacă pentru copii care se construiește acum în parcul central al municipiului, pe care îl consideră un kitsch. Dan Ioan Cușnir a declarat, în cadrul unei conferințe de presă susținute în parcul central, că a ales această locație deoarece a vrut să aducă aminte de modul în care a fost construită „Suceava frumoasă”. ”Suntem într-un parc care a fost gândit și proiectat de către arhitecții care au construit Suceava frumoasă. Centrul Sucevei avea un concept arhitectural. Din păcate nu îl mai are. Să ne aducem aminte cum arăta centrul Sucevei, Suceava frumoasă, cu flori și cu spațiu verde. Așa au gândit că va arăta centrul orașului cei care au construit Suceava. Dar cum a ajuns ca cineva să își bată joc de arhitectura urbană și de peisagistica acestui oraș? Cum a fost posibil ca cuiva să îi fie permis să își bată joc de aproape tot ce era frumos în acest oraș?”, a întrebat candidatul PSD.

Dan Cușnir consideră că s-a ajuns în această situație deoarece în Suceava nu funcționează nici acum două instrumente foarte importante, care funcționează însă în alte orașe, respectiv dezbaterea publică și concursul de soluții. „A existat vreun concurs de soluții pentru acest kitsch din parcul central? Și-a pus vreun specialist, arhitect, semnătura pe această mizerie? Oare cei de la Viena și din toată Europa greșesc când fac locurile de joacă din lemn și le integrează în conceptul general peisagistic?”, a mai întrebat Dan Cușnir.

El a precizat că în această campanie electorală nu a făcut promisiuni, ci le-a propus sucevenilor un plan de guvernare locală, pentru dezvoltarea orașului, însă în cazul spațiului de joacă din parcul central va face o promisiune. „Printre primele măsuri pe care le vom lua după 28 septembrie va fi mutarea acestui kitsch. Acest loc de joacă nu are ce căuta în centrul Sucevei. Specialiștii din primăriei, specialiștii în peisagistică și urbanistică vor alege cartierul, locația din Suceava unde acest loc de joacă va trebui mutat. Practic un cartier a fost văduvit de un loc de joacă și acest parc a fost urâțit. Toată lumea are de pierdut de aici”, a mai adăugat Cușnir.

El a ținut să mai precizeze faptul că aceste „locuri de joacă electorale” nu pot fi deschise pentru copii având în vedere că în România încă mai este stare de alertă, iar în curând va veni și iarna. „Acest loc de joacă a costat peste 70.000 de euro, cel din Burdujeni 100.000 de euro. Peste 170.000 de euro cheltuiți pentru niște locuri de joacă electorale”, a spus candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei. El a mai spus că dacă va fi ales, Primăria Suceava va avea o comisie de urbanism formată din specialiști, după modelul celei de la Cluj-Napoca.