O autoutilitară de 3,5 tone, de transport marfă, înmatriculată în Suceava, a fost implicată într-un accident mortal, luni, în jur de ora 12.00, pe DN 2 Urziceni-Buzău, în apropierea localității Cotorca, județul Ialomița.

Conform Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române, microbuzul în care se aflau șoferul și două pasagere a intrat într-un autotren staționat, încărcat cu bere.

Din cercetările ulterioare a rezultat că un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Suceava, șoferul microbuzului, a intrat brusc și inexplicabil în autotrenul staționa, cu viteză foarte mare.

O femeie în vârstă de 56 de ani, din Suceava, a decedat, în timp ce o alta, tot de 56 de ani, a fost rănită grav. Din imaginile de la fața locului se observă că unul dintre răniți a fost preluat de un elicopter SMURD, fiind în stare gravă. 

Traficul rutier de pe drumul național-european a fost întrerupt pe ambele sensuri în jur de o oră.  

„La faţa locului s-au deplasat de urgenţă o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o ambulanţă SMURD din cadrul Detaşamentului de Pompieri Urziceni, un echipaj al SAJ Ialomiţa şi un echipaj al elicopterului SMURD, venit în sprijin. Echipajul de descarcerare a acţionat pentru extragerea celor 2 victime rămase încarcerate. Din nefericire, una dintre victime a fost extrasă fără semne vitale. Celorlalte victime le-au fost acordate îngrijiri la faţa locului de echipajele SMURD şi SAJ. Elicopterul SMURD a preluat cealaltă victimă extrasă, pe care a transportat-o pe calea aerului la o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti. Militarii au mai acţionat pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingerea incendiului la locul accidentului şi sablare carosabil”, a transmis ISU Ialomiţa.