Numărul cadrelor didactice confirmate cu Covid-19 a ajuns la 30 de persoane în județul Suceava. Acestora li se adaugă alte 7 persoane din rândul personalului nedidactic, ceea ce face ca bilanțul până la această oră să fie de 37 de persoane infectate cu SARS-CoV2 în sistemul educațional din județ.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că în ultimele 24 de ore au venit rezultatele mai multor teste efectuate, iar în cazul a 4 dascăli s-a dovedit că este vorba de infectare cu Covid-19.

”Vorbim de patru cadre didactice, două de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, soț și soție, un profesor de la Colegiul Tehnic Fălticeni și o educatoare de la Grădinița Pinochio din Rădăuți. În nici un caz nu s-au dispus măsuri de izolare pentru colegi și asta pentru că nu au intrat în contact cu nici o persoană. Situația rămâne în monitorizare, iar dacă vor apărea alte cazuri vom lua rapid măsuri pentru a preveni răspândirea bolii”, a precizat Gabriela Băncilă.