Focarul de coronavirus de la Primăria Suceava a fost declarat oficial închis de către Direcția de Sănătate Publică Suceava. Prefectura Suceava a anunțat marţi că începând cu data de 14 septembrie a fost declarat închis focarul de Covid-19 de la primăria municipiului reședință de județ, unde s-au înregistrat în total nouă cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Amintim faptul că în data de 28 august oangajată de la Serviciul Impozite - persoane fizice din Primăria Suceava a fost confirmată cu Covid-19, iar alte două colege de birou prezentau simptome de boală, fiind trimise la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava pentru investigații.

Ulterior au fost trimiși la testare toți angajații de la Departamentul Economic, mai ales că unul dintre aceștia, IT-istul instituției, a fost în foarte multe birouri, fiind necesară intervenția sa.

Pe lângă dezinfectarea sediului municipalității și reiterarea respectării unor măsuri stricte de igienă, accesul în primărie a fost permis în continuare, doar după măsurarea temperaturii corporale.

Măsurile sanitare luate și ancheta epidemiologică ce a dus la depistarea rapidă a celor nouă cazuri active de COVID-19 au dat rezultate, nici un alt angajat sau contact direct al celor infectați nefiind descoperit ca purtător al bolii, timp de mai bine de 14 zile.