Patru centre rezidențiale pentru vârstnici și de recuperare neuropsihică, un centru de plasament, trei primării, o unitate de poliție și un colegiu însumează un număr de 125 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, la acest moment.

Este vorba despre Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, unde sunt 31 de cazuri, Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică (CRRN) Todirești – 7 cazuri, CRRN Pojorâta – 8 cazuri, CRRN Mitocul Dragomirnei – 17 cazuri, Centrul de Plasare Minori Solca - 6 cazuri, Căminul pentru persoane vârstnice Solca – 14 cazuri, Poliția Câmpulung Moldovenesc – 11 cazuri, Primăria Todirești – 15 cazuri, Primăria Siret – 11 cazuri și Primăria Câmpulung Moldovenesc – 5 cazuri, conform datelor furnizate, sâmbătă, de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Luând în considerare focarele, cea mai ridicată incidență a cazurilor de infectare la mia de locuitori se înregistrează la Solca, de 8,24, apoi la Pojorâta – 7,05 și la Siret- 6,54. Fără focare pe primul loc se plasează Siret, cu o incidență de 6,54 de cazuri pozitive la mia de locuitori, urmat de Dorna Arini, cu 4,05 și Todirești, cu 3,93.

Situația este în continuare îngrijorătoare la nivel județean, în condițiile în care numărul cazurilor noi de infectare se menține ridicat, iar cazurile severe și grave de boală, care au nevoie de terapie intensivă, nu scad deloc.