Liberalii Cristi Crețu și Niculai Barbă au fost aleși în cele două funcții de vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava. Prima ședință a noului deliberativ județean a avut loc luni, în cadrul acesteia fiind alese și conducerile comisiilor de specialitate ale CJ Suceava. Atât Cristi Crețu, cât și Niculai Barbă au fost aleși cu 19 voturi, 18 ale consilierilor județeni PNL și unul al președintelui acestei instituții, Gheorghe Flutur.

În mandatul trecut, Cristi Crețu și Niculai Barbă au fost consilierii șefului administrației județene. După ședința de luni a Consiliului Județean, Gheorghe Flutur a spus că astfel au fost finalizate procedurile de instalare la Consiliul Județean a administrației liberale pentru un nou mandat. „Vreau să le mulțumesc sucevenilor pentru votul din 27 septembrie. La o lună de zile după aceste alegeri am fost validați și amintesc și faptul că a fost prezent și premierul Ludovic Orban la depunerea jurământului meu ca președinte al Consiliului Județean Suceava. Iar luni au fost aleși vicepreședinții Consiliului Județean, Cristi Crețu și Niculai Barbă, cei care până astăzi au fost consilierii mei. Sunt foarte bucuros că s-a testat majoritatea din Consiliul Județean, cu 19 voturi în favoarea liberalilor. Acesta este testul adevărat de solidaritate a majorității liberale. De acum, avem în față un mandat cu multe provocări”, a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că tot în ședința de luni au fost alese și cele șase comisii de specialitate ale Consiliului Județean Suceava, toate având președinți din rândul consilierilor PNL. Astfel, la comisia de buget finanțe a fost ales președinte Ioan Bădeliță, Gheorghe Niță la comisia deagricultură, Ioan Morar la comisia de urbanism, Vasile Tofan la comisia de administrație publică, profesorul universitar Radu Pentiuc la comisia de învățământ și Sănătate și Tudor Plăcintă la comisia pentru tineret, sport și turism.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că începând de luni „am intrat în linie dreaptă în noul mandat”. El a subliniat faptul că prima preocupare este restabilirea stării de normalitate și lupta cu pandemia de coronavirus. „Încercăm să fim alături de suceveni. De aceea zilele viitoare vom avea o ședință de Consiliu Județean să aprobăm fonduri în această direcție. Îi asigur pe suceveni de toată deschiderea, buna-credință pentru ca județul Suceava să intre în normalitate. Îi asigur de deschidere în comunicare. Îi asigur că voi fi așa cum am fost și până acum, un luptător pentru dezvoltarea acestui județ”, a precizat președintele CJ Suceava. El a spus că va putea să facă acest lucru împreună cu echipa liberală din județ. „Am încredere și în primarii din județul Suceava. Avem primari destoinici. Abia aștept să fie instalați toți primarii din județ, pentru că avem de gestionat această perioadă sensibilă și eu sunt convins că vom trece cu bine. Doamne ajută!”, a încheiat Gheorghe Flutur.