Un bărbat din Brașov a ajuns la spital, după ce a fost atacat de unul dintre cerbii închiși în țarcul unei crescătorii din localitatea Dârmoxa, a orașului Broșteni. La unitatea medicală a ajuns și soția acestuia, care în încercarea de a scăpa de animalele ce-i dădeau târcoale, a fugit și a făcut o entorsă la gleznă. Cei doi intraseră în țarcul cu acces interzis pentru persoanele străine, în încercarea de a recupera un papuc al copilului, căzut în zona în care accesul nu este permis.

Totul s-a petrecut sâmbătă la prânz, în jurul orei 14.00 polițiștii din cadrul Poliției Orașului Broșteni fiind înștiințați de către o femeie de 29 de ani din Brașov, că soțul ei a fost atacat de un cerb în interiorul țarcului unei crescătorii de cerbi din Dârmoxa, orașul Broșteni.

Polițiștii deplasați spre locul semnalat au întâlnit pe drumul județean DJ 1174A, pe strada Neagra, un autoturism Ford la volanul căruia se afla femeia ce-i apelase telefonic, aceasta având o entorsă la piciorul drept, iar lângă ea se afla soțul acesteia, care avea mai multe leziuni pe suprafața corpului. La fața locului s-a prezentat și un echipaj al ambulanței, care le-a acordat primele îngrijiri medicale celor doi, ulterior fiind transportați la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde li s-au stabilit diagnosticele de ”traumatism gleznă dreaptă, declarativ cădere accidentală” în cazul femeii și ”plăgi multiple contuze regiune lombară, coapse și gambe bilaterale, declarativ agresat de un cerb”, în cazul soțului acesteia.

 Cei doi au povestit polițiștilor că împreună cu fiul lor minor se aflau în vizită la Crescătoria de Cerbi Dârmoxa din orașul Broșteni și după ce au achitat taxa de vizitare, s-au deplasat către parcela îngrădită în care se aflau un număr de 13 cerbi. La un moment dat aceștia au urcat într-o construcție de tip observator, de unde fiului lor i-a căzut un papuc în parcela îngrădită. Cei doi soți au coborât din observator și au pătruns în zona îngrădită în care se aflau animalele, în scurt timp bărbatul fiind atacat și lovit cu coarnele de unul dintre cerbi. În încercarea de a fugi de animalul agresiv, femeia a alunecat și a suferit o leziune la piciorul drept.

În timpul cercetării la fața locului polițiștii au stabilit faptul că zona în care se aflau cele 13 animale este îngrădită și semnalizată corespunzător, iar cei doi soți au fost atenționați cu privire la restricția pătrunderii în acel perimetru, aceștia nerespectând indicațiile administratorului.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar de urmărire penală, pentru săvârșirea infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.