Noua autogară care va deservi municipiul Suceava și comunele învecinate ar putea fi funcțională de la începutul lunii mai a acestui an. Anunțul a fost făcut de Dumitru Dîmbu, reprezentantul SC Transporturi Auto SA Suceava, care a menționat că lucrările la clădirea de pe strada Traian Vuia sunt în plină derulare. Pe terenul care are o suprafață de 18 ari se află clădirea în care a funcționat Carpatica Asig și care după modernizări va avea rol de autogară. Clădirea a fost prelungită și se construiește un restaurant cu terasă, cu o capacitate de circa 150 de locuri. În partea din față a clădirii se vor construi 9 peroane, cu căi de acces până la ușa de îmbarcare.

În interiorul autogării va exista o sală de așteptare, ghișeu pentru eliberarea tichetelor, birou pentru impiegat, dar și un birou de informații. De asemenea, proprietarul pune la dispoziție 8 spații pentru închiriere pentru diferite tipuri de servicii.

Terenul și clădirea unde va funcționa noua autogară au fost cumpărate de SC Transporturi Auto SA Suceava, care mai are în proprietate în vecinătate un alt teren cu o suprafață de 3 hectare.

”Va fi o autogară care va răspunde cerințelor vremurilor actuale și va fi cea mai modernă din tot județul. Pentru a facilita accesul călătorilor totul va fi adaptat celor mai noi cerințe ale societății actuale. Suntem în discuții avansate cu cei de la TPL pentru ca pasagerii noștri să aibă parte de un transfer facil către centrul municipiului Suceava sau către gară. În acest moment continuăm demersurile pentru schimbarea destinației imobilului, primii pași fiind deja finalizați”, a explicat Dumitru Dîmbu.

Odată cu deschiderea autogării de pe strada Traian Vuia, actuala autogară situată în centrul municipiului Suceava își va închide activitatea, iar clădirea va fi demolată, în locul acesteia urmând să se ridice un complex de locuințe și spații comerciale.