Zgomotul provocat de spălătoriile auto amenajate în zone rezidențiale reprezintă principala nemulțumire a unor suceveni, care au reclamat situația la primărie.

“În cadrul Departamentului de Autorizare Activități Comerciale am primit sesizări privind funcțiuni de prestări servicii care deranjează mediul rezidențial. Cu toate că suntem în vremuri de pandemie și programul de funcționare non-stop a fost restricționat, spălătoriile auto <self-service> creează disconfort prin zgomotul produs. Spre informarea cetățenilor, precizăm că instituțiile care pot emite buletine de analiză a nivelului de zgomot sunt Agenția de Mediu Suceava și DSP Suceava. Se pot face sesizări la 112, la Poliția Locală Suceava, cât și la Departamentul Autorizare Activități Comerciale din cadrul primăriei. Deși sunt respectate normele de sănătate în vigoare și normele de amplasare a activităților producătoare de disconfort pentru populație, avem cazuri, din ce în ce mai dese, de creștere a nivelului de zgomot în zona spațiilor de locuit”, a spus Teodora Munteanu, viceprimar al municipiului Suceava.

Ea a încurajat sucevenii să-i prezinte problemele cu care se confruntă, asigurându-i că se va deplasa personal pentru a vedea modul de rezolvare a solicitărilor adresate.

“Ne dorim ca agenții economici să revină la un nivel de activitate cât mai bun, oferind produse și servicii de calitate, care să readucă la normal viața comunității. Acest deziderat se poate atinge doar cu sprijinul întregii comunități. De aceea, pentru a crește operativitatea sesizării, stimați suceveni, vă invit să-mi trimiteți sugestii, impresii și sesizări pe adresa de mail teodora.munteanu@primariasv.ro. Îmi doresc să vă întâlnesc sănătoși, în vremuri mai bune!”, a adăugat Teodora Munteanu.