Un tânăr în vârstă de 24 de ani a ajuns în arestul poliției județene, pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, după ce ar fi incendiat o cameră în care stătea cu chirie.

Pe 29 august, polițiștii de la Secția Rurală Ipotești au fost sesizați că o casă din satul Racova, comuna Udești, formată din două camere și un hol, a fost afectată de un incendiu. S-a constatat că focul a fost stins cu ajutorul vecinilor, până la sosirea pompierilor, manifestându-se într-una din camere.

Proprietarul, Gheorghe F., în vârstă de 61 de ani, a relatat că l-a găzduit în casă pe Alexandru Boicu, în vârstă de 24 de ani. După ce au băut împreună, în seara zilei de 29 august, pe fondul unui conflict, tânărul a dat foc cu bricheta unei perdele, aruncând totodată obiecte vestimentare peste perdea. Proprietarul dormea la ora incendiului, dar din fericire s-a trezit la timp.

Chiar dacă pagubele nu au fost mari, fapta în sine este gravă și putea avea consecințe dezastruoase, dacă focul nu era stins la timp.

După ce au completat probatoriul, în seara zilei de marți, 31 august, polițiștii de la Secția Rurală Ipotești l-au ridicat pe tânărul în vârstă de 24 de ani și l-au introdus în arestul poliției județene, pentru comiterea infracțiunii de distrugere.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.