Proprietarul a două bovine din Horodnic de Sus a fost identificat ca principalul vinovat pentru accidentul rutier produs miercuri dimineață, pe drumul național din comună, când un autoturism a intrat în cele două animale, după care a ieșit în decor, până în gardul unei case.

Din cercetările poliției rezultă că un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Voitinel, aflat la volanul unui VW Golf, cu care circula dinspre Voitinel spre Marginea, pe DN 2E, în interiorul comunei Horodnic de Sus, a fost surprins de apariția bruscă pe carosabil, din dreapta sa, a două bovine, care au ieșit din curtea unui imobil, fără a fi supravegheate corespunzător.

Mașina a lovit violent cele două bovine, înainte de ieși în afara drumului.

Tânărul de la volan a fost preluat de o ambulanță și transportat la Spitalul municipal Rădăuți, având un traumatism cranian. În urma impactului, o vacă a murit, iar a doua a fost rănită, de asemenea rezultând avarii la mașină și la un gard din lemn. 

Șoferul a fost verificat cu etilotestul, rezultând că nu era băut.  

Din cercetările poliției rezultă că vinovăția producerii evenimentului aparține proprietarului bovinelor, un localnic în vârstă de 52 de ani, deoarece le-a lăsat nesupravegheate la ieșirea din curte, spre drumul public.  O eventuală culpă a conducătorului auto, cu privire la viteza de deplasare în localitate, poate fi stabilită doar în urma unei expertize tehnice privind dinamica producerii accidentului, dacă aceasta se va efectua. 

Polițiștii au deschis conform procedurilor un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.