Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a dat asigurări că la Spitalul Județean Suceava nu există nici o bombă cu ceas, așa cum au afirmat consilierii județeni ai PSD.

Niculai Barbă a spus că plenul Consiliului Județean Suceava a fost informat în permanență, inclusiv la ultima ședință, cu privire la demersurile făcute de conducerea Spitalului Județean și de CJ Suceava pentru a asigura serviciul de pază și protecție la incendiu.

„Așa cum am informat consilierii județeni în ședința din 31 august, conducerea SJU Suceava a demarat procedura de licitație pentru externalizarea serviciului. Sunt înscrise trei firme, iar comisia de licitație are termen în 17 septembrie să anunțe care a fost oferta declarată câștigătoare”, a declarat Niculai Barbă, care a mai adăugat că în toată această perioadă, activitatea specifică de prevenire și stingere a incendiilor se află în coordonarea și subordinea directă a managerului SJU Suceava.

„Ca un răspuns la formulările apocaliptice ale consilierilor județeni PSD Suceava, noi am spus că vom merge pe externalizarea acestor servicii și nu pe înființarea de noi structuri mamut în cadrul instituțiilor publice”, a ținut să precizeze vicepreședintele CJ Suceava.

Niculai Barbă a arătat că această viziune a conducerii administrației județene, respectiv de externalizare a serviciilor specifice, a fost și opțiunea conducerii Spitalului Județean după analizele făcute.

El a spus că nu înțelege unde e supărarea consilierilor județeni PSD, mai ales că Suceava are printre primele spitale din țară care va avea acest serviciu. „Nu ne-am propus să luăm măsuri pompieristice, ci să parcurgem pașii legali în vederea asigurării activității de prevenire și stingere a incendiilor în această unitate spitalicească”, a mai declarat Niculai Barbă.

El a adăugat că administrația județeană este de acord cu externalizarea propusă de conducerea Spitalului Județean. „Nu credem că mesaje alarmiste, apocaliptice pe alocuri, sau o abordare pompieristică a rezolvării problemelor ar fi de vreun folos. Noi respectăm propunerile și deciziile luate de Spitalul Județean și venim cu alocări financiare pentru tot ce este necesar, urmând ca toate procedurile să fie derulate de departamentele de specialitate ale unității sanitare”, a încheiat Niculai Barbă.