Două mașini s-au ciocnit violent, marți după-amiază, pe o stradă din municipiul Rădăuți, după ce unul dintre șoferi a efectuat o manevră de întoarcere fără a se asigura suficient.

Conform anchetei preliminare a poliției, în jurul orei 17.20, un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Rădăuți, în timp ce conducea un autoturism BMW, pe strada Ștefan cel Mare din localitate, a fost surprins de apariția pe sensul său de mers a unui Hyundai, condus de un alt tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Rădăuți, care începuse manevra de întoarcere a autoturismului fără a se asigura corespunzător.

Autoturismul Hyundai a fost lovit violent în partea lateral dreapta. Din fericire, pe acea parte nu se afla nimeni.

Consecințele accidentului nu au fost, din fericire, grave. Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Rădăuți, pasager pe scaunul din dreapta față  în BMW, a fost rănit ușor.

Ambii șoferi au fost verificați cu etilotestul. Tânărul care a efectuat manevra neregulamentară avea o concentrație de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Alcoolemia este redusă, de natură contravențională, dacă va fi confirmată și în alcoolemia în sânge.

Ambilor li s-au recoltat și probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.