Direcția Agricolă Suceava va organiza, în premieră, o piață volantă, în parcarea din fața instituției, cu participarea a 12 producători locali. Evenimentul se va organiza sâmbătă, de la ora 9.30, locația fiind pe bulevardul 1 Decembrie 1918 (clădirea dintre Metro și OMV).

Sucevenii vor putea cumpăra legume proaspete produse în Mitocul Dragomirnei, ori la Berchișești, de unde va veni un tânăr proaspăt întors din străinătate, dar și produse provenind de la Cooperativa Agricolă “Fermierii Bucovineni” din Comănești.
Vor mai fi la vânzare mure de la Cooperativa Agricolă “Grădina cu mure” din Cajvana și căpșuni produse pe o suprafață de 10 ha de o tânără familie din Hurjuieni.

În piața volantă se vor mai găsi uleiuri presate la rece, produse apicole, fructe aduse din Forăști, pâine și zacuscă de pește, dulcețuri, siropuri din fructe de pădure, produse de patiserie de la “ Meșteșug de Bucovina” etc.

”Piața volantă se dorește a fi un semnal adresat atât producătorilor, cât și consumatorilor, prin care instituția noastră vă asigură de toată disponibilitatea în vederea încurajării și sprijinirii consumului de produse locale”, a transmis Elena Claudia Gogu, directorul Direcției Agricole Suceava, 

Parteneri în proiect sunt: Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică, Facultatea de Inginerie Alimentară, Patronatul Județean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii Suceava, EpiCentru, Apropo Café și Hotel-Restaurant Căprioara.