Containerele pentru donații, amplasate de municipalitatea suceveană în patru locații din oraș, sunt utilizate de tot mai mulți suceveni dornici să îi ajute pe cei nevoiași, prin simpla acțiune de a le pune la dispoziție obiectele vestimentare pe care nu le mai folosesc, dar sunt încă în stare bună și pot fi utilizate.

„Containerele pentru donații sunt în continuare deschise!Aveți îmbrăcăminte, încălțăminte sau jucării pe care nu le mai folosiți? O persoană nevoiașă s-ar putea bucura de acestea. Cele 8 containere pentru donații au fost amplasate cu gândul la cei care au nevoie, oferindu-le un ajutor, dar și la cei care vor să dăruiască haine, încălțăminte sau jucării, ușurându-le procesul de donație”, a anunțat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Containerele pentru donații sunt amplasate câte două în fiecare locație, unul fiind destinat adulților, iar celălalt copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 14 ani:
- Cartierul Burdujeni - zona Pieței Agroalimentare Burdujeni;
- Cartierul Obcini - intersecția str. Stațiunii cu str. Slătioara;
- Cartierul George Enescu - intersecția str. Zorilor cu bdul George Enescu;
- Centru - zona Pieței Centrale Agroalimentare.

„M-am bucurat să observ cum volumul donațiilor a crescut considerabil anul trecut. Dacă în 2020 acesta însuma 17.900 kg, în anul 2021 au fost colectate 54.200 kg, dintre care 49.630 kg au fost distribuite oamenilor nevoiași, iar restul de 4.570 kg au fost reciclate, neputând fi folosite”, a adăugat Lucian Harșovschi.
Lucrurile donate ajung la cei nevoiași prin intermediul celor de la Fundația Ana, cu care Primăria Municipiului Suceava continuă și în acest an colaborarea. Donațiile depozitate sunt ridicate periodic, sortate, spălate, dezinfectate, apoi distribuite cazurilor sociale.