Primarul comunei Sucevița, prins beat la volan la mijlocul lunii februarie a acestui an, după ce un echipaj de poliție l-a oprit chiar în fața sediului primăriei pe care o conduce, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, pentru conducere sub influența alcoolului. Probele de sânge recoltate au indicat o alcoolemie foarte mare, respectiv 2,29 la mie prima aprobă, și 2.05 la mie, a doua probă.

Pe 17 martie, în jurul orei 3.30, un echipaj de la Secția Rurală Marginea a efectuat semnale de oprire șoferului unei Dacii Logan. Șoferul a oprit, fiind identificat în scurt timp în persoana lui Ioan Pînzar, care a prezentat la control documentele personale și ale mașinii. Problema lui Ioan Dorin Pînzar, primarul comunei Sucevița, era că mirosea a alcool.

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că acesta avea concentrația de 0,86 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Primarul a fost condus la Spitalul municipal Rădăuți, pentru a i se recolta probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. Primarului i s-a ridicat permisul și nu va avea drept de a conduce până la finalizarea anchetei penale și ulterior, dacă va fi condamnat. Se remarcă și diferența mare între alcoolemia în aerul expiat și cea în sânge, semn că aceste băuse cu puțin timp înainte de a fi oprit de poliția iar alcoolemia era în creștere.

Dosarul a fost trimis de procurori la Judecătoria Rădăuți, în vederea soluționării.