Antrenorul sucevean de culturism Cristi Tcaciuc a avut trei sportivi pregătiți de el pe scena Campionatului European de Culturism și Fitness, desfășurat weekendul trecut la Santa Susanna în Spania, și toți trei au obținut medalii pentru România. Două medalii de aur și patru de argint, care au ajutat lotul național al României să obțină cele mai bune rezultate din istoria Campionatelor Europene. Cu 25 de medalii de aur, 12 medalii de argint și 8 medalii de bronz, România s-a clasat pe locul I în clasamentul pe națiuni (au fost peste 1.000 de sportivi din 41 de țări).

Despre unul dintre cei trei sportivi antrenați de Tcaciuc și legitimați la clubul acestuia, EuroPowerGym Suceava, am scris în Monitorul zilele trecute, fiind vorba de suceveanul Andrei Cîmpan, cel care a obținut aurul la categoria specială (Men's Bodybuilding Wheelchair).

Ceilalți doi sportivi sunt Doru Pescaru, din Arad, care a obținut locul I la Men’s Clasic Bodybulduing, și Albert Mufturel, din Drobeta-Turnu Severin, care a obținut patru medalii de argint la mai multe categorii.

“Rezultatele vorbesc. Sportivii clubului meu au demonstrat încă o dată valoarea! Nu avem timp de pierdut și începem pregătirea pentru campionatul mondial, care va avea loc în luna noiembrie a acestui an”, a transmis Cristi Tcaciuc. Antrenorul sucevean este primul român care a reușit să se califice într-o finală de șase la un campionat mondial de seniori (Padova, Italia, 2012), în final obținând un onorant loc IV, la proba individuală, și un loc II, la proba de perechi.