Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, a dat asigurări că la împărțirea pe județe a fondurilor din Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” nu a fost favorizat nimeni, iar politicul „a fost lăsat deoparte” pentru o împărțire cât mai echitabilă a banilor. Ioan Stan a spus că prin acest program de finanțare suma totală alocată pentru investiții este de 52,5 miliarde de lei, din care 22,5 miliarde de lei sunt pentru alimentări cu apă și stații de tratare a apei, sisteme de canalizare, stații de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială și sisteme de captare a apelor pluviale și 30 miliarde de lei sunt pentru drumurile publice clasificate și încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare ca drumuri județene, drumuri de interes local, respectiv drumuri comunale sau drumuri publice din interiorul localităților, precum și variante ocolitoare ale localităților și poduri, podețe, pasaje sau punți pietonale.

Stan a arătat că în vederea alocărilor de bani pe județe s-a utilizat o medie ponderată, care a cuprins mai mulți indicatori, 50% reprezentând ponderea numărului unităților administrativ-teritoriale la nivel național, 15% ponderea populației fiecărui județ în total populație, 15% au fost indicatori statistici din care rezultă necesarul de infrastructură în domeniile drumurilor publice, alimentării cu apă, sistemelor de canalizare și 20% a reprezentat capacitatea financiară a unităților administrativ-teritoriale

El a afirmat că pe baza formulei de calcul, județul Suceava a primit cea mai mare sumă de bani la nivel național, respectiv 1.663.926.046 de lei, având și cel mai mare număr de proiecte depuse, dar și cele mai multe unități administrative.

„Subliniem faptul că la baza atragerii de fonduri pentru județul nostru a stat formula de calcul prezentată mai sus, nu alți factori. Nimeni nu a favorizat pe nimeni, politicul a fost lăsat deoparte, totul pentru o împărțire cât mai echitabilă a fondurilor la nivel național, în funcție de nevoile existente în fiecare județ în parte. Nimeni nu a atras mai mulți sau mai puțini bani pentru județul său”, a declarat Ioan Stan. El a subliniat faptul că totul a depins de formula de calcul care a fost gândită pentru o împărțire cât mai obiectivă a fondurilor existente, ținând cont de nevoile administrative reale existente în toată țara.