În perioada 11-20 mai, la Centrul județean de examen Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava se desfășoară probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă, după următorul calendar: etapa de înscriere: 11-13 mai 2022 - Eliberarea anexelor fișelor de înscriere pentru elevii sau absolvenții care doresc să participe la probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă. Anexa la fișa de înscriere se ridică de către candidat de la secretariatul școlii unde este elev; 16-17 mai 2022 - Înscrierea candidaților pentru probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă. Candidații vor depune la secretariatul Colegiului Național „Petru Rareș” anexa la fișa de înscriere și vor completa o cerere-tip. Anexa și cererea-tip pot fi transmise și online, pe adresa cnpetrurares@gmail.com, până marți, 17 mai 2022, ora 16. Originalele celor două acte vor fi depuse la secretariatul colegiului în ziua testării.

Etapa de verificare a cunoștințelor de limbă modernă se va face după următorul program: 18 mai 2022 – Proba la limba engleză, 19 mai 2022 – Proba la limba germană, 20 mai 2022 – Proba la limba franceză, 23 mai 2022 - Comunicarea rezultatelor la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă. Depunerea contestațiilor la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă; 27 mai 2022 - Comunicarea rezultatelor finale, după contestații, la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă.

Etapa de ridicare și depunere a anexelor fișelor de înscriere: 30-31 mai 2022 - Ridicarea anexelor fișelor de înscriere de la unitățile la care candidații au susținut probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă; 3 iunie 2022 - Depunerea anexelor fișelor de înscriere ale candidaților care au participat la probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă la unitățile de învățământ de proveniență.

Conducerea Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava transmite că solicitarea recunoașterii și echivalării rezultatelor obţinute la examene cu recunoaștere internațională  și a rezultatelor obținute la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză/franceză/germană cu Proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională se face de către școlile unde învață elevul, în termenul stabilit de calendar. Și elevii cărora li se recunoaște/echivalează rezultatele vor participa la etapa de înscriere și la etapa de ridicare și depunere a anexelor la fișele de înscriere.