Accidentul de luni după-amiază din orașul Frasin a fost provocat de șoferul unui autoturism marca Toyota, care din cauza neatenției și a vitezei excesive a intrat în balustrada de beton a unui podeț. Impactul a avut loc în jurul orei 15.00, pe DJ 177A, în zona localității Doroteia, pe sensul de mers dinspre Stulpicani spre Frasin.

În mașină se aflau două persoane, șoferul în vârstă de 52 de ani, din Rădășeni, și încă un bărbat, de 51 de ani. Polițiștii au stabilit că într-o curbă ușoară la dreapta, șoferul nu a mai putut controla mașina, care a intrat pe contrasens, iar mai apoi a lovit balustrada de beton a podețului de acces la grădina unui localnic. Ambii bărbați au fost preluați de echipajele medicale și au fost transportați mai întâi la Spitalul orășenesc Gura Humorului, iar ulterior au fost transferați la Spitalul Județean Suceava.

Șoferul a fost diagnosticat cu „politraumatism prin accident rutier, contuzie toraco-abdominală, pneumotorax stâng”, în timp ce pentru pasagerul din dreapta s-a stabilit următorul diagnostic: „politraumatism prin accident rutier, contuzie antebraț stâng”. Bărbatul care conducea autoturismul marca Toyota a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero.