Municipalitatea suceveană este decisă să trimită în continuare ajutoare umanitare în Ucraina, așa cum face de mai bine de o lună de zile, doar că nu vor mai fi din bugetul propriu, ci doar din donații și sponsorizări.

„Am mai trimis la Cernăuți săptămâna trecută un ajutor de patru tone de produse alimentare, din donații și sponsorizări cu orez, făină albă, mălai, pate de porc, tăiței. În total am trimis până acum 20 de tone de produse alimentare la Cernăuți”, a spus primarul Ion Lungu.

Acesta a precizat că tot mai multe ONG-uri și fundații apelează la Primăria Suceava pentru a trimite produse în Ucraina, după ce au fost probleme cu alte transporturi, care nu au mai ajuns la destinație ori s-au făcut golănii cu ele.

„Nu am date concrete, am aflat din presă că unele ajutoare trimise gratuit de aici au fost vândute prin magazine. Tot mai multe ONG-uri, fundații, apelează la noi pentru că au siguranța că le predăm autorităților locale din Cernăuți”, a explicat Ion Lungu, care a spus că este total exclus ca ajutoarele respective să fi luat o altă destinație, fiind făcute și acte de predare-primire.

Edilul sucevean a precizat că deja sunt în garajul primăriei produse donate de ONG-uri, de fundații care preferă să le predea la Primăria Municipiului Suceava, din cauza incidentelor care au fost legate de aceste ajutoare, iar pe măsură ce se adună suficiente, va fi organizat un nou transport.