Lucrările de amenajare a rutei alternative Suceava – Botoșani, pe tronsonul II, sunt în grafic și sunt șanse să fie dată în folosință și noua porțiune, din luna iulie.

„A început turnarea primului strat de asfalt-binder, la Ruta Alternativă Suceava - Botoșani, dorim ca până la data de 30.06.2022 să finalizăm această lucrare. Așteptăm comunicarea oficială a sumelor din Planul Național de Investiții Anghel Saligny, să demarăm procedurile de licitație pentru ultimul tronson din această rută alternativă, care va avea un rol important în fluidizarea traficului rutier în orașul nostru, mai ales în zona comercială, cu devierea traficului spre Botoșani și localitățile limitrofe Salcea, Dumbrăveni, Verești”, a precizat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Odată cu finalizarea acestui tronson, care face legătura între strada Traian Vuia și strada Energeticianului, peste Podul Unirii, ar fi finalizată prima etapă a rutei alternative Suceava – Botoșani.

Cea de-a doua etapă urmează să fie de la pod până la DN 29.

Prima etapă mai cuprinde amenajarea canalizării pluviale aferente drumului, realizarea unui pod de 25 de metri peste pârâul Cetății și consolidarea malurilor pârâului, precum și amenajarea unui sens giratoriu de la intersecția străzii Calea Unirii cu Traian Vuia.