Angrenarea polițiștilor tot mai des în acțiuni de control pe linia depistării transporturilor ilegale de lemn i-a făcut deja specialiști pe unii dintre ei în estimarea cantităților transportate. La acest capitol, cei mai eficienți s-au dovedit polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei, însă și polițiștii de la Secția Rurală Vatra Dornei s-au autosesizat în cazul unui transport care părea în regulă.

Marți, echipajul de la Vatra Dornei, aflat în serviciu de patrulare pe DN 17B, la Dorna Arini, a oprit pentru control o autoutilitară MAN, condusă de un bărbat din Șaru Dornei. Acesta transporta material lemnos-molid, prezentând documente pentru transportul legal a puțin peste 7 mc lemn rotund molid.

Polițiștii au apreciat însă vizual o diferență importantă între cantitatea consemnată în aviz şi cea transportată, astfel că au condus camionul la depozitul de material lemnos „Colbu” din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei. Aici, un lucrător silvic a inventariat lemnul, rezultând un volum total de 11,793 mc. S-a constatat o diferență de 4,72 mc față de cea înscrisă în aviz.

Șoferul a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de lemn rotund în plus, aceasta fiind predată în custodie Ocolului Silvic Dorna.

Tot marți, și un echipaj de la Secția Rurală Marginea a identificat, în localitate, o autoutilitară Iveco Daily care transporta materiale lemnoase, fără ca șoferul să aibă vreun act de proveniență.

După inventarierea silvică a rezultat că în autoutilitară se afla cantitatea de 3,49 m.c. lemn rotund pentru cherestea specia molid. Lemnul în valoare de peste 2.000 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.